Thursday, July 28, 2011

Harimau Malaya kat Highway

assalamualaikum kawan2..

i'm back in KL...br smpai td...ade urusan sket..huhu..ramai igt aku nk g stadium mlm ni..tp x dpt lor...ade hal..sob2...tgk kat tv je la mlm nie..huhu...
kali ni aku travel alone je...sllu nye my twin sis akan ikot...tp not today..so 4 jam aku drive sorg2...adeh boring nye...ape lagi...nk ilang kn rase boring...aku melalak la nyanyi dlm kete sorg2...haha...bkn ade org dengar pon..lantak la nk ke laut ke hape...dah lame x karok...agak pancit sikit...haha

selain melalak dlm kete...keje aku sepanjang jln adalah melihat2 keadaan sekitar..ari ni byk betul HARIMAU MALAYA kt highway..ade yg konvoi naik kete..ade jugak yg naik moto...masing2 x ketinggalan pakai jersi squad Malaysia..ade biru..ade kuning...sampai area bukit jalil...mula jem...dah ramai start membanjiri area bukit jalil...semua x sabar2 nk mengaum malam ni...as for me..aku stuck kat umh je la..tgk HARIMAU MALAYA berentap dengan SINGA SINGAPURA kat tv...hehe
picture source : abg google

p.s : go Malaysia!!!Aummmm!!!!!!!!!!!!

Wednesday, July 27, 2011

think before u do

I know that this is a free country..but please people ! think before u do or say something because u might hurt other people's feelings...especially someone u love...

# 4 Wordless Wednesday

miss them so much!

What is Wordless Wednesday? click HERE
Jom join Fan Page Wordless Wednesday and Blog MalaysianWW

Tuesday, July 26, 2011

i have a big problem

assalamualaikum..hai kawan2..lame x update blog..huhuhu..sorry sgt2..after what happened last weekend..dija rase mcm x de mood nk update blog..hukhuk..

Houston!i have a problem!
picture from pakcik google
adeh...problem dija sgt bahaye..each and every time dija on9...confirm jari jemari dija dok clicking on9 shops...x kire la blog or even page kat fb...i dont know why..mate ni asyik nk tgk2 shawl la...baju la...kasut la...bag la...kalau tgk sahaje tu x pe jgk...ni confirm rase nak beli je...if duit dlm acc makin menebal x pe la jgk kan..ni sejak jadi penganggur berjaye ni..poket makin menipis...adeh..dah la dah nk dekat raye ni kan..mate plk pntg tgk perkataan promotion...hukhuk..i think i should get a therapy la...to solve my problem...owh dear~~~~

Sunday, July 24, 2011

what a sad weekend

assalamualaikum readers...
this is a sad weekend for me...
last Friday i lost my uncle due to cancer...
and today i lost my dear friend due to a terrible accident...treler rempuh belakang treler..maybe korg ade terbace kat paper or tengok berita ari nie...

al fatihah buat arwah pak long jap....
takziah buat keluarga b.ravi......

p.s: jodoh pertemuan dan ajal maut semua adalah urusan Allah...kite hanya perlu sentiasa bersedia......

Wednesday, July 20, 2011

500 Follower

assalamualaikum..syukur alhamdulillah sbb blog Dija dah ade 503 follower...
sayang korg sgt2...sbb sudi follow blog kuat merapu nie..haha...



so dija nk perkenal kan my lucky follower yg ke 500 iaitu AIN SHAKIRAH tuan empunya blog bertajuk PARIPARISAKIRASTORY....Ain is 20 years old engineering student from Terengganu...blog die byk pictures...yela..ade DSLR..mesti la blog byk pictures kan..hehe...so ape lg..jom ramai2 serang blog Ain...
suke tgk pic nie...nice view kt blkg..hehe
p/s sorry ain..dija curik picture ain..hehehe

# 3 Wordless Wednesday


What is Wordless Wednesday? click HERE
Jom join Fan Page Wordless Wednesday and Blog MalaysianWW

Tuesday, July 19, 2011

penatnyeeeeee~~~

as salam....i just got back from kl...gerak kol 1 smpi umh kol 4.30 ptg...penat nyeeee....esk kite story mory yeee....mse kt kl asek x sempt jeeee..huhu...mlm ni nk rest dlu...daaaaaaa (^_^)v

Saturday, July 16, 2011

Inspirational Quotes



"...ask not what your country can do for you, ask what you can do for your country."

-JOHN F. KENNEDY (January 20, 1961)-


http://www.famousquotes.me.uk/speeches/John_F_Kennedy/5.htm
http://en.wikipedia.org/wiki/Inaugural_address_of_John_F._Kennedy

Quoted by
"...tanya diri kau ape bakti kau pada negara..jangan tanye negara berbakti pada diri kau..."
-PAKCIK SOGO ( July 10, 2011)

http://mizzdija.blogspot.com/2011/07/seorang-musafir-berilmu.html

Friday, July 15, 2011

Bengangnye

assalamualaikum peeps...

Now ade kt KL..hehe..it's for my cousin's wed tomorrow night..congratulation abg Hakeem..hehe..besides...Dija ade hal sket kat KL..kebetulan plk..boleh menyelam sambil minum air..huhu

ape yg membengang kan Dija ari nie..tadi mase otw ke KL...sepanjang perjalanan asyik kene cucuk and di apit oleh bas2 and lori2...bengang nyeeee! nasib baik x jadi sandwich tadi...boleh plk depan belakang kiri kanan kene apit ngan bas and lori besar..iskkk!!!!aku taw la aku ni cume drive kete Kelisa je...tp bkn aku bwk slow pon...110km/h kot...korg boleh agak sendiri la bape driver bas and lori bsr2 tu pandu kan...siap cilok2 mcm la korg drive kete kecik kan!korg ingat korg ni driver Fast and Furious ke!nape x wat drift je skali! aku rase pengguna highway mmg x selamat if driver2 bas and lori ni drive mcm racing sesame diorg...xkan nk tggu excident baru nak nyesal..impak bila bas or lori kalau excident kat highway or mane2 pon sgt besar berbanding kete....so please la...drive dgn cermat..pandu ikot speed limit yg telah ditetap kan..x yah drive mcm dah x tahan nk BERAK! jgn bahaye kan nyawa org lain!

p.s: pandu cermat...jiwa selamat....

Thursday, July 14, 2011

OTAI STEAMBOAT BBQ & GRILL

Assalamualaikum readers :)

Kepada yang belum tahu ape tu Otai steamboat bbq and grill...tengok kat SINI

PROMOSI GEMPAK SEPANJANG BULAN RAMADHAN AL MUBARAK 2011. OTAI STEAMBOAT BBQ&GRILL..makan sepuas2nya. Hanya RM 13 untuk dewasa dan RM 6 untuk kanak2 7 hingga 12 tahun. lebih 100 jenis menu pilihan buffet bbq steamboat untuk anda.

Antaranya 6 DAGING BBQ,6 AYAM BBQ, 2 DAGING KAMBING, NASI GORENG KAMPUNG OTAI, BUBUR KACANG, AIR GREEN APPLE,,STRAWBERRY,DURIAN BELANDA, BLUE LIME, PEACH. FISHBALL FISHCAKE, SAYUR, PIZZA, DAN 12 JENIS SOS MANGGA, SOS THAI, BLACKPAPPER, SAMBAL TUMIS, SAMBAL KICAP,,SOS BBQ, MAYONIS, BROWN SAUCE, KICAP ISTIMEWA DESSERT.. 10 JENIS AISKRIM DAN BUAH BUAHAN..

so warga JB...tggu ape lg...jom singgah OTAI STEAMBOAT BBQ & GRILL yg terletak di Larkin Idaman...berhampiran Tan Sri Dato Hj Hassan Yunos Stadium, Larkin, Johor...bg yg duduk luar dr JB...if turun JB boleh la singgah ye..hehe
sebarang pertanyaan or tempahan boleh lah menghubungi :-
Asyil : 016 7633541
Yem : 017 7282286
Jom Like Fan Page OTAI STEAMBOAT BBQ & GRILL

#1 Spontaneous Thursday

Ade SESIAPA NAK BELANJA aku TENGOK HARRY POTTER tak Hari ni ?

Lets join Spontaneous Thursday Blog and Spontaneous Thursday Fan Page

Monday, July 11, 2011

APE PON X BOLEH

assalamualaikum..

luahan ati utk ari ni..nape la EN. GOOGLE ni asyik problem je...nk tu x leh..nk ni x leh..haishhh...ape pon x boleh!

Thursday, July 7, 2011

Sharing Is Caring

People said "SHARING is CARING"
TAPI if dah TAK sharing tu macam MANE?

Tuesday, July 5, 2011

Shopping

assalamualaikum my dear readers...

topik yg di pilih utk hari Selasa yg indah ni adalah "Shopping"..
sape je yg x suke shopping?most girls in nature love to shop...x taw la nape most girls mcm tu..maybe it's because mmg nature kami gadis2 comel kat muka bumi ni mostly love shopping...btl x girls?hehe..if aku kuar dgn bf aku, most of the time die x bg aku masuk kedai...haha...tapi jgn salah sangka..lelaki pon ade yg suke shopping..tapi ramai je yg x nk ngaku..heheh

sejak jadi penganggur berjaye ni kan...dah lame sgt aku x g shopping...hukhuk..sedih je taw..tp semalam...my dad ajak pegi City Square JB...yela dah bertahun2 x pegi sane...aku dgr je nk ajak g shopping mall, me, my sis and my mom follow la..hehehe...x sangke plk my mom and my dad bought somethings for me...awwww...suke nye!!!!hahahaha

mase aku study dl...if rase stress semacam je or bulan tu penuh dgn test, assignment and quiz, at the end of that month, mesti ade suara2 my gf ajak pegi "THERAPY"...well...bg kitorg it means SHOPPING...hehe...shopping therapy ni biase dilakukan apabile seseorg tu mengalami the period of depression or transition...which shopping are able to improve one's mood...maksud nye..if seseorg tu sedih or stress, shopping boleh buat diorg rase happy...

tapi shopping therapy is dangerous sekiranye di amalkan...it's because shopping therapy can lead to oniomania a.k.a SHOPAHOLIC...ala...mcm dlm cerita CONFESSION OF THE SHOPAHOLIC tu...seseorg boleh jadi ketagih shopping sampai menyebab kan diorg backrup, hilang org tersayang dan ganguan mental and emosi...hmmm bahayakan?...jangan ingat yg dadah, alcohol and rokok je boleh membahaya kan kesihatan, shopping pon boleh taw...

p/s shopping means different things to different people at different times

Sunday, July 3, 2011

My OBW: MIZZ DIJA BLOG

Assalamualaikum kawan2...hope that u guys enjoy your weekend...

ari ni rase terkejut sgt sbb dpt kabar yg blog Dija listed dlm "list terjah bersama MYOBW"...wow..ni merupakan 1 penghargaan buat Dija..thank u so much...terharu sgt2...


if ade antara korg yg x taw...MY OBW or also known as OH! BlogWalking ni merupakan ruangan yg memboleh kan korg terjah dari satu blog ke blog yg lain...senang kan...so korg x yah ssh sbb ade byk blog yg korg boleh terjah yg ade terlisted dlm blog ni....

if korg nk check blog Dija kat MY OBW...click kat sini http://www.myobw.com/2011/07/mizz-dija-blog.html

Saturday, July 2, 2011

400 follower

assalamualaikum...
wah...happy nye...sbb follower kite dah mencecah angka 400..hehe...walaupun masih sikit if nk compare dgn blog2 yg top kat Malaysia ni tp Dija dah rase cukup happy...terima kasih kpd follow Dija yg cute miut and hencem lg kacak sbb sudi follow blog personal Dija ni...harap2 korg rajin2 la bace ape Dija tulis even tulisan Dija cume hanya sembang kosong shj...ahaks...sayang korg sgt2...



so ni Dija share kt korg blog kepunyaan my 400th follower..blog nye bertajuk ::isyam mirah::...Dija rase personal blog ni dimiliki oleh pasangan kekasih bernama Isyam and Mirah...wah shuweett kan...jom kite jalan2 kt blog diorg same2..hehe

mirah

isyam

p/s to isyam and mirah...sorry ye curik pic from you'll pnye blog...huhu...

Friday, July 1, 2011

Tahajjud Cinta TV3


Drama sebanyak 13 episod arahan Erma Fatima ini membariskan pelakon popular antaranya Fazura, Fouziah Gous, Eman Manan, Remy Ishak, Shahz Jaszle, Tiz Zaqyah, Aaron Aziz, Tan Sri Datuk Dr. Jins Shamsudin dan Neelofa. Turut berlakon Norish Karman, Datuk Ahmad Tamimi Siregar, Dira Abu Zahar, Ziela Jalil, Azizah Mahzan, Fazreen, Heryanto, Fadhilah Mansor dan Melissa Saila.

Drama terbitan syarikat produksi Rumah Karya Citra ini akan mula ditayangkan pada 8 Julai depan pada setiap Jumaat pukul 9 malam dalam slot Zehra di TV3.

Sinopsis
Mengisahkan pengorbanan dua orang wanita, Citra Maisara (Fazura) dan Seri (Fouziah Gous) dalam memperjuangkan kebenaran, hak asasi dan reputasi kaum hawa. Berasal dari dua latar belakang yang berbeza, Citra merupakan anak perempuan kepada pasangan suami isteri yang merupakan peneraju sebuah syarikat gergasi. Selama 5 tahun belajar di luar negara, ibu bapa Citra sama sekali tidak mengetahui bahawa anaknya yang dihantar ke London untuk mengikuti kursus Perundangan Sivil telah berhijrah secara rahsia ke Jordan untuk mendalami jurusan Perundangan Syariah. Di situ, Citra bertemu semula dengan kawan karibnya, Seri yang berkongsi cita-cita yang sama. 
 
Perjalanan hidup mereka mula dihujani dengan pelbagai dugaan dan tekanan hebat setelah pulang ke pangkuan keluarga masing-masing di Malaysia. Sekembali di Malaysia, ibu bapa Citra sangat terkejut dengan perubahan dan kelulusan yang diperolehinya. Begitu kecewa dengan tindakan Citra, ibu bapanya tidak merestui Citra yang berazam untuk meneruskan impiannya sebagai seorang peguam Syariah.
Namun, segalanya berubah apabila kakaknya, Emelda (Tiz Zakiah) terseksa akibat keganasan yang dilakukan oleh suaminya (Heryanto). Melihat kesungguhan Citra membela Emelda daripada penindasan suaminya, ibu bapa Citra akhirnya merestui perjuangannya. 

Berlainan pula dengan nasib Seri, di mana dia terpaksa melupakan cita-citanya sebagai peguam Syariah. Di atas permintaan bapanya (Ahmad Tarmimi), Seri dipaksa bernikah dengan Ustaz Shauki (Eman Manan) yang selama ini telah membiayai pengajiannya Seri di luar negara. Malangnya, Seri menjadi mangsa deraan Ustaz Shauki yang sudah mempunyai 3 orang isteri (Eirma Fatima, Melissa Saila & Dira Abu Zahar). Seri juga terpaksa melupakan cintanya terhadap Solohudin (Remy Ishak), anak kepada Ustaz Shauki.
Situasi ini juga menghiris perasaan ketiga-tiga isteri Ustaz Shauki yang juga sangat cemburu terhadap Seri. Walaupun terseksa, demi keluarga Seri tetap tabah dan redha meneruskan hidup, jauh dari cita-citanya yang ingin berjaya sebagai seorang peguam Syariah. Akan tetapi, situasi bakal berubah apabila munculnya Armani (Neelofa).

source http://www.budiey.com/apa-ada-pada-drama-tahajjud-cinta/

Sneak Peek of Tahajjud Cinta



p/s: x sbr plk nk tgk cite Tahajjud Cinta...harap2 best mcm Syurga Cinta kan..hehe